Portfolio

Slutförda & pågående uppdrag
Svarttorpet.se – Hemsida för mitt eget småbruk

Svarttorpet.se – Hemsida för mitt eget småbruk

Min egen gård Svarttorpet har fått en hemsida som jag använder för att marknadsföra hantverksprodukter, kurser inom odling och permakultur och för att blogga om vad som händer på gården. 

Precis som i tidigare projekt så jobbar jag med Divi för WordPress som system och jag har försökt ta fram en grafisk profil som passar ihop med färgerna i bilderna och en lite gammaldags stil i typografin (knapptexten kan komma att bytas ut).

Svarttorpet produkter opt-in

Själva butikssidan har jag skalat ner till ett minimum så länge. Jag testade en variant med Shopify som butikssystem först, men har nu valt att bara ta beställningar via e-post med Swishbetalning tills kundkretsen växer.

Jag har använt en plugin som heter Bloom för att skapa opt-in forms för nyhetsbrev. Är inte 100% nöjd med funktionen än då det ibland bara visas till hälften eller poppar upp igen efter att en användare har klickat bort det, men jag jobbar på att lösa de bitarna.

Slöjdprojekt dekoration till hjälm
Blogginläggen har delats upp i kategorier för att senare kunna skapa specifika sidor på olika teman när antalet inlägg växer. Eller som på sidan https://www.svarttorpet.se/permakultur/ där jag bara listar inläg som är relaterade till detta. Jag har flyttat över några äldre blogginlägg från min tidigare sajt hyperbrain.me som fortfarande drar mycket trafik (några tusen besök per månad) och uppskattas av många. Ta gärna en titt på sajten i sin helhet på: https://www.svarttorpet.se
Slöjd kommer lastad har lanserats

Slöjd kommer lastad har lanserats

Slöjd kommer lastad – en hemsida för slöjd i grundskolan är lanserad sedan några månader tillbaka. Vi håller fortfarande på att justera en del detaljer i layouten för att ge en bättre läsbarhet och tillgänglighet, framför allt mobilt. Men sidan går redan bra att använda och uppskattas av såväl elever som lärare och andra slöjdintresserade.

Kikar man på statistiken så ser man också att sökmotoroptimeringen fungerar bra och att folk hittar till sidan utan att känna till projektet sedan tidigare.

Kategorisida slöjd kommer lastad

Sidan är uppbyggd med ett antal utvalda kategorier så att man kan hitta slöjdidéer för olika teman som exempelvis material, vardagsföremål, saker för lek & fritid, hur man kan dekorera föremål med mera. Det finns även en sökfunktion där man fritt kan söka på valfritt ord.

Slöjdprojekt dekoration till hjälm

Varje slöjdprojekt har en textbeskrivning, bilder och vissa av dem har videor. Länkar till olika tekniker hittas direkt i texten.

Texterna är anpassade för att var lättlästa med ett tydligt språk.

Ta en titt själv på:

https://www.slojdkommerlastad.se/

Nordic Light Healing – hemsida

Nordic Light Healing – hemsida

Just nu håller jag på att slutföra bygget av hemsidan Nordic Light Healing https://www.nordiclighthealing.com/  som är inriktad på information och försäljning av meditationer. Sidan är byggd i WordPress med temat Divi och har en koppling till en butikslösning i Shopify där kunderna enkelt kan välja de meditationer de vill köpa, välja mellan ett flertal olika betalningsalternativ och sedan får de tillgång till de nedladdningsbara filerna.

Ett riktigt kul projekt som har varit en utmaning då jag varken har byggt en tvåspråkig sida eller en webbshop i just WordPress tidigare (har byggt i andra system), men nu är den alldeles strax redo för att lanseras.

Vi tittade först på att bygga shop-delen med hjälp av WooCommerce, men beslutade sedan att det skulle bli enklare och även billigare för kunden att underhålla det hela med hjälp av Shopify istället för att jag ska lägga tid på uppdateringar och eventuell felsökning.

Kunden önskade en känsla av rymden och kosmos samt älskar olika nyanser av lila, så färgerna och designen har anpassats till det önskemålet, samtidigt som sidan givetvis är väl anpassad för mobila enheter.

Hemsidebygge – Slöjd kommer lastad

Hemsidebygge – Slöjd kommer lastad

Just nu håller jag på att bygga en hemsida åt Hemslöjdskonsulenterna i Västernorrland. Tanken är att sidan ska bli en kunskapsbank med massor av slöjdinspiration och slöjdprojekt som både lärare och elever i grundskolan kan använda sig av.

Här kommer man att kunna hitta bildinspiration, arbetsbeskrivningar som kan laddas ner i PDF-format, videor med instruktioner för olika hantverkstekniker, porträtt av slöjdare i Västernorrland och mycket mer!

Hemsidan byggs i WordPress med verktyget Divi som gör det möjligt att hämta in och filtrera information automatiskt från olika kategorier för att sidan ska vara flexibel och kunna fyllas på med mer material allteftersom.

Håll utkik på https://www.slojdkommerlastad.se/ så kommer sidan snart att finnas tillgänglig!